Schuim brandblusser

Uitnodiging schuimparty:-)

Nu de Neyfik® spray-schuimblusser op alle onderdelen is gecheckt en helemaal compleet is, hebben we nog één heel belangrijk element nodig: schuim! Hoogwaardig schuim welteverstaan. Om een brand te blussen moet je, zoals wij in brandblustermen zeggen, de driehoek hitte/zuurstof/brandstof doorbreken. Vuur dooft zonder zuurstof, vuur dooft zonder brandstof en vuur dooft door de temperatuur te verlagen. Het schuim moet dus zorgen voor eliminatie van minimaal een van deze drie.

In een laboratorium is niet alleen zorgvuldig aan het Neyfik® schuim gewerkt, maar ook aan de toepassing in deze specifieke blusser. Verschillende tests zijn uitgevoerd om het ideale mengsel samen te stellen en geschikt te maken voor de Neyfik® norm. Onze eisen waren dat het schuim vaste stoffen, vloeistoffen en ook (frituur)vet moet kunnen doven én er voor moet zorgen dat het vuur niet opnieuw ontbrandt. We zijn erin geslaagd een nieuw schuim samen te stellen waarmee we aan al deze eisen voldoen. Bovendien kunnen we een vorstgrens aan van -15 graden Celsius!

Nu op naar de ultieme test, de vuurproef met …. schuim!

 

P.S. Waarom houden we eigenlijk zoveel van schuim? Omdat schuim het meest vriendelijk is voor al je kostbaarheden. Bluspoeder bevat veel zout en daar gaat je elektronica van kapot. Dus, als het even kan: blussen met schuim!*

 

*Wij weten natuurlijk ook dat er situaties zijn waar alleen poeder gebruikt wordt, maar dat zijn andere omstandigheden. Voor uw veiligheid thuis, op kantoor, in uw vrije tijd en in de auto adviseren we Neyfik® spray-schuim.

IMG_3599 IMG_3600

IMG_3602

IMG_3595