hoe groot is de kans op brand

Brandblussers: een lot uit de loterij ?

Loterijen, casino’s, verzekeringsmaatschappijen. Allemaal drijven ze op kansen. De een handelt in het vergroten ervan, de ander juist in het verkleinen. Emotie speelt de hoofdrol bij allebei. We wagen een gokje in een loterij en zitten in ons hoofd al op een zonovergoten strand met een tropische cocktail in de hand. Tegelijkertijd verzekeren we ons tegen de kans op allerlei soorten ellende. Waaronder brand. Even wat statistiekjes. De kans op een hoofdprijs in een grote loterij is ongeveer 1 op 4 miljoen. Dat is wel heel veel geluk hebben. Toch besteden veel mensen veel geld aan dit soort kansen. Helaas is de kans op ongeluk groter.

Hoe groot is de kans op brand?

Bij Neyfik®  zijn we altijd bezig met het voorkomen of bestrijden van brand. We zijn dus helemaal thuis in de cijfers en de percentages. Schrik niet. De kans dat in jouw huis brand uitbreekt is 1 op 75. Dat zijn 100.000 gezinnen, oei. Wanneer je dit een keer hebt meegemaakt, thuis of in je directe omgeving, dan weet je maar al te goed wat de impact is van brand.

We gooien er nog wat cijfers tegenaan.
49% kans dat de brand ontstaat door een kapot apparaat in huis.
Door kortsluiting bijvoorbeeld. Andere oorzaken zijn roken, brandstichting en ongelukjes met kaarsen.

Hoeveel apparaten heb jij in huis? Precies. Nu het goede nieuws. 95% kans dat je een beginnende brand blust met een handblusser. Jammer is dan wel weer dat slechts 3% van de huishoudens een werkende brandblusser in huis heeft. Daar wil jij toch niet bij horen? Een blusser in de keuken én op de verdieping waar de slaapvertrekken zijn is geen overbodige luxe. Vergroot je kansen en investeer in een compacte schuimblusser. De Neyfik Universeel blusser van 750 ml is geschikt voor hout, papier, kunststoffen, brandbare vloeistoffen, frituurvet en –olie.

Die kans pak jij toch ook?
Koop nu 2 Neyfik blussers online en ontvang een Staatslot cadeau. Kortingscode: Kans
P.S. Laat je even weten wat je hebt gewonnen?