Doe de oktobertest!

Oktober: het stookseizoen gaat weer van start. We draaien de thermostaat omhoog, leggen het hout voor de kachel klaar en steken de kaarsen aan. Gezellig!

Maar wist je dat de kachels, haarden en kaarsen ervoor zorgen dat de brandweer het van oktober tot februari maar liefst twee keer zo druk krijgt?

Hoog tijd dus om de brandveiligheid van je woning of kamer weer even onder de loep te nemen!
Een handig nieuw hulpmiddel helpt je daarbij: de rookmeldertester.
De rookmelder is het beste hulpmiddel om rook en vuur te ontdekken. Je hebt er vast een paar in huis. Maar …hoe weet je of het apparaatje nog werkt?

Daarvoor is de rookmeldertester ontwikkeld: een spuitbus met testgas. Werkt snel en simpel!

Met een druk op de knop spuit je wat testgas in de sensor van de rookmelder.

Gaat het alarm af: prima! Je weet dat ‘ie het doet én de batterij ook.
Gaat het alarm gaat niet af: probeer een nieuwe batterij en test opnieuw.
Geen resultaat? Koop dan een nieuwe rookmelder.

De sensor in de rookmelder is namelijk gevoelig voor vet en stof en sigarettenrook. Dus als de rookmelder een aantal jaar hangt, kan het zo zijn dat deze niet meer optimaal werkt.Het alarm gaat dan niet af of veel te laat …

Better safe than sorry

Vaak smeult er nog iets na terwijl jij lekker onder je dekbed kruipt. Zodra de sensor in de rookmelder de rook ‘ruikt’, gaat het alarm af. Is er dan echt brand, dan heb je nog een paar minuten om actie te ondernemen.
• Kun je het vuur lokaliseren, pak dan de Neyfik sprayblusser uit de houder en begin meteen met blussen.
• Weet je niet waar het vuur is, maar voelt het niet goed, zorg er dan voor dat iedereen uit de woning is, inclusief je hond of kat.
• Bel de brandweer en zoek een veilige plek.

Neyfik adviseert om elke maand je rookmelders even te testen. Dat is in een paar minuten gedaan en zeg nou zelf, een veilig gevoel toch?