composietblusser op tafel in het bos

Composietblussers 50% minder belastend voor het milieu

Zo! Gedurfd, of niet dan? Een serieus getal, 50% minder blusschuim of  bluspoeder. De composietblusser van NEYFIK is dan ook een belangrijke stap naar duurzaamheid. Voor NEYFIK is duurzaamheid een belangrijk thema in plaats van een loze kreet, omdat een brandblusser bijna altijd schadelijke stoffen bevat zoals fluorverbindingen. Kunnen we dan die 50% wel waarmaken, vraagt u zich misschien af?

Dat kunnen we zeker!

Composiet heeft de toekomst

Ik leg het uit. Composiet is een materiaal dat bestaat uit meerdere onderdelen. Dat leidt tot een krachtige combinatie van specifieke eigenschappen. Composiet wordt veel in de bouw gebruikt en ook voor drukvaten en verschillende soorten opslagtanks, want het is:

  • sterk
  • licht
  • betrouwbaar
  • onderhoudsarm

Enorme besparing én dito milieu-effect

Door die combinatie van eigenschappen hebben de composietblussers een lange levensduur. Ze gaan maar liefst 20 jaar mee en pas na 10 jaar is er een revisie nodig. Het blusschuim of bluspoeder is dan aan vervanging toe. Bij de traditionele stalen blussers is dat al na 5 jaar en daar zit ‘m de crux. Tel maar eens op hoeveel schuim of poeder in stalen blussers er iedere vijf jaar moet worden vervangen. Dat is een hele plas! Bovendien verdwijnt het giftige fluor nooit meer uit het milieu. Het blijft zich eeuwig opstapelen.

Neyfik helpt u om deze milieuwinst snel te realiseren.
Bovendien tegen veel lagere kosten dan die van uw huidige stalen blussers.

Duurzaamheid begint vandaag

Als je zelf iets wil doen voor een duurzame toekomst, dan is dit heel gemakkelijk te realiseren. Een brandblusser die maar liefst 50% minder schadelijke stoffen in het milieu brengt is daar een goed voorbeeld van. Laten we vandaag beginnen! Kies ook voor een zorgeloze toekomst met NEYFIK. Wij zijn er klaar voor!

P.S. In één keer overstappen op duurzame composiet blussers? Goed idee! Vraag naar de voorwaarden van NEYFIK Lease.