Ondersteuning

U heeft een product gekocht op Neyfik.com. Helaas kan het voorkomen dat er iets mis is met uw bestelling. Dit kan zijn schade bij levering, een verkeerde levering of het product voldoet niet aan uw verwachtingen. Neyfik.com is net zoals elke andere winkel verplicht om binnen 14 dagen producten retour te nemen indien ze onbeschadigd zijn. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij u graag naar ”voorwaarden voor retourzendingen” onder aan deze pagina.

Let op! Neem na ontvangst direct contact met ons op wanneer de levering defect is of beschadigd!

Indien u een product terug wilt sturen, kunt u dit doen via ons retourformulier. In dit retourformulier vragen wij naar een uitgebreide beschrijving van de reden van retour en een aantal duidelijke foto’s met betrekking tot de eventuele klacht. Het is niet verplicht om de reden van retour te vermelden, maar wij stellen het bijzonder prijs wanneer u het wel doet. Uw informatie gebruiken wij alleen voor onze eigen evaluatie. Graag het geheel ingevulde formulier retour zenden aan info@neyfik.com

Verdere informatie vindt u in het retourformulier.

Download hier het retourformulier

Wij kunnen uw retour enkel snel en correct afhandelen met een volledig ingevuld retourformulier, het is daarom noodzakelijk dat u de aangegeven stappen volgt. Na verzending ontvangt u van ons binnen een werkdag een e-mail met instructies voor het retour zenden van de artikelen.

Voorwaarden retourzending

Aan de retourzendingen zijn enkele algemene voorwaarden verbonden. Hieronder staat kort beschreven welke voorwaarden Neyfik hanteert bij een retourzending.

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

Neyfik vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door Neyfik in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij Neyfik aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Neyfik gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Tot wanneer retourneren

Het recht op retour vervalt binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Na de melding binnen dit tijdspan heeft u 14 dagen de tijd om het betreffende product aan ons retour te sturen. Met de volgende voorwaarden dient u echter wel rekening te houden:

Deze vorm van retourneren geldt alleen voor verkoop op afstand.
Retouren nemen wij alleen in behandeling wanneer het product onbeschadigd of in ieder geval in een zo oorspronkelijk mogelijke staat verkeert.

In geval van gebruikssporen of beschadigingen behoudt Neyfik zich het recht voor het retour te weigeren. Producten met een geopend of verbroken zegen nemen wij nooit retour.

Verwerking retourzending

We willen u vragen om ons een track en trace code van uw retourzending mee te sturen. Zodra wij de retourzending ontvangen, nemen wij deze in behandeling. Binnen de wettelijke retourtermijn van 14 dagen storten wij uw geld retour. Indien u een nieuw product wilt ontvangen, stemmen wij dit met u af.

Geschillencommissie

Neycare.com is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk die samenwerkt met een onafhankelijke geschillencommissie. Dat betekent dat u via ConsuWijzer.nl door de Stichting Webshop Keurmerk en de onafhankelijke geschillencommissie wordt bijgestaan wanneer u het gevoel heeft niet rechtvaardig geholpen te zijn. Uiteraard streven wij er naar elke gebeurtenis zo goed mogelijk op te lossen en bieden wij u de mogelijkheid hierover contact met ons op te nemen.