NEYFIK® FEM4060 Fire-Evacuation Mask

59,00 incl. btw

NEYFIK® FEM4060 Vluchtmasker. Dit masker geeft je minimaal 40 minuten ademlucht in een ruimte met rook (vuur) of andere gassen. Zoek snel een veilige uitweg en alarmeer de hulpdiensten (112) en waarschuw medebewoners of medewerkers in geval van brand.

De meeste slachtoffers tijdens een brand hebben giftige rook ingeademd. Door slechts een kleine hoeveelheid rook in de longen of luchtwegen kan een persoon al overlijden. Met het NEYFIK® FEM4060 Vluchtmasker of Fire-Escape-Mask kun je voorkomen dat je dodelijke rook inademt.

Lees verder
Categorie:

Omschrijving

NEYFIK® FEM4060 Fire-Evacuation Mask is een Vluchtmasker om bij het ontstaan van rook of chemische gassen, te kunnen evacueren en te vluchten. De meeste slachtoffers bij een brand komen om door het inademen van giftige gassen als koolmonoxide (CO), Waterstofcyanide (HCN), Waterstofchloride (HCL), Propanol (Arcolein) of giftige rook. Wanneer je in een situatie terecht komt waarbij rook ontstaat is het Fire-evacuation Mask een redmiddel van levensbelang. Giftige rook is vaak al dodelijk na twee keer inademen.

De NEYFIK®  FEM4060 biedt een gecertificeerde bescherming van minimaal 40 minuten. EN403:2007 en daarmee is de tijd zeer lang om uit een brandend gebouw te evacueren of te vluchten. Zodra er een calamiteit met rook of chemisch gas ontstaat is het prioriteit het masker op te zetten en zo snel als mogelijk een veilige uitweg te zoeken. Door de unieke reflecterende koorden ben je als slachtoffer snel zichtbaar voor de hulpdiensten, zodat in geval je geen uitweg vindt toch snel kunt worden gered. De hitte neemt toe naarmate het vuur zich uitbreidt en daarmee neemt ook de zuurstof af en zul je op termijn niet meer kunnen ademen.

De NEYFIK® Fire Escape mask is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt. Binnen 30 seconden zet je het masker op en het speciale filter, filtert alle gevaarlijke chemische stoffen uit de zuurstof.

  • 40-Minuten levensadem:  Dit masker geeft je zeker 40 minuten ademlucht en beschermt je tegen het inademen van rook, de grootste oorzaak van ernstig letsel of zelfs dood bij brand
  • Aktief Kool filter : Dit volledig gelaatsmasker filtert CO, (Koolmonoxide) en andere gevaarlijke rook en gassen die ontstaan bij een brand
  • Altijd Zichtbaar: Dit evacuation mask heeft unieke reflecterende koorden om je direct zichtbaar te maken voor de BHV en/of  de brandweer.
  • Reflecterend materiaal: Dit vuurbestendig vlucht masker is gemaakt van een reflecterend materiaal om je hoof en gezicht te beschermen voor hitte terwijl een helder venster je optimaal zicht geeft om een veilige uitweg te vinden.
  • 5-jaar bewaren : Dit fire-escape-mask wordt volledig vacuum, geseald geleverd met 5 jaar levensduur, de langste in de industrie. Goed voor lange bewaartijd bij je thuis of op kantoor.

Belangrijk:  vluchtmaskers zijn voor eenmalig gebruik en moeten niet uit de vacuum verpakking worden gehaald voordat deze echt worden gebruikt. Bij opening wordt het koolstof filter geactiveerd waardoor de werking bij een noodgeval niet kan worden gegarandeerd.